Rólam

2004 környékén kezdtem el először ismerkedni a jógával. Mivel a lakóhelyemen nem voltak jógaórák, autodidakta módon, könyvekből tanultam meg a jóga alapelveit és az ászanák pontos kivitelezésének módját. Emellett egyszerű koncentrációs és meditációs gyakorlatokat is végeztem, Srí Csinmoj könyveiben olvasottak alapján.

Később egy időre teljesen a meditáció irányába fordultam: elsősorban vipassana meditációt gyakoroltam az S. N. Goenka-féle tíznapos elvonulásokon itthon, Németországban és Ausztriában. 2013. óta általában minden évben elmegyek egy ilyen elvonulásra. 2018. nyarán egy zen buddhista elvonuláson vettem részt Jan Boswijk (Thich Nhat Hanh tanítványa) és Hilli Bol tanítók vezetésével, és beavatást kaptam az öt éber figyelem gyakorlatba.

Időközben a jóga is visszajött az életembe, és néhány év rendszeres gyakorlás után, 2017-ben elvégeztem az első jógaoktató képzésem: a Yoga Alliance által akkreditált hathajóga-oktatói képzést a DownDog Jógastúdió szervezésében. Azóta rendszeresen tartok jógaórákat, elsősorban hatha- és gerincjógát.

☸ Legyen minden lény boldog! ☸

 


Szabó Évi
hathajóga oktató – YA CYT200 (200 hr certified yoga teacher) – 2017 (DownDog)
jógakerék oktató – 2018
yin jóga oktató – 2019
gerincjóga oktató – 2023 (Mandala)